KROZ DOTRAJALE PROZORE MOŽE DA SE IZGUBE I DO 40 % OD TOPLOTE U KUĆI. KAKO DA SE ZAUSTAVI ZAGREVANJE ULICE? - PVC i ALU stolarija MIRAX Beograd

KROZ DOTRAJALE PROZORE MOŽE DA SE IZGUBE I DO 40 % OD TOPLOTE U KUĆI. KAKO DA SE ZAUSTAVI ZAGREVANJE ULICE?

15.03.2016.

Prozori su najveći izvor gubitka toplote . Rezultati istraživanja pokazuju da se gubi 30 do 40% toplote usled loše izolacije. Naravno, procenat gubitka zavisi od kvaliteta prozora, njihove površine, a i od samih osobina kuće.

pvc stolarija energetska efikasnost

Čak i najbolji scenario pokazuje da se usled loše izolacije može izgubiti dosta energije, a samim tim i novca.

Kao što je rečeno na početku, jako bitna stavka koja utiče na gubitak energije jeste upravo veličina prozora kao i sam dizajn kuće.

Nije uvek jednostavno znati odakle potiče gubitak toplote. Slike dole pokazuju neka od eventualnih problema koja su uzrok veće potrošnje.

temperatura pvc prozora

Nekvalitetno napravljeni prozor može dovesti do toga da novac gotovo bukvalno izlazi kroz njega. Koliko često razmišljate o tome pre kupovine prozora? Retko?

Kako onda da izbegnete greške i nepravilni odabir prozora?

Dole smo naveli 4 stavke, koje će vam pomoći pri odabiru PVC prozora:

1. Profil. Pored profila, važno je da odaberete koliko bi komora on sadržao.

Najbolja opcija je da profil ima 6 komora, 3 nivoa dihtovanja i veliku dubinu ugradne, sto garantuje njegovu dobru iyolacionu moć.

2. Staklo. Mi smo naučeni da mislimo da je na prozoru najbitniji profil. Međutim, retko ko zna da jako bitan element predstavlja i staklo. Staklo, pored profila propušta 70 do 80% toplote.

Prozorsko staklo bi trebalo da bude energetski efikasno . To jest, staklo treba da bude sa posebnim metalnim slojem – a to je takozvano niskoemisiono staklo. Njegov princip rada – vraćanje toplote u dom . Poželjno je punjenje stakla argonom .

Najbolja opcija je troslojno niskoemisiono staklo punjeno agronom.

Prozori koji su na suncanoj strani , preporučljivo je da budu sa zaštitom od sunca . Kao što je visokoenergetsko staklo, koje omogućava uštedu na klimatizaciji.

staklo

3. Okov. Na okovu ne bi trebalo da štedite, jer od njega zavisi čvrstina zatvaranja prozora. To utiče na prodor hladnog vazduha u prostoriji. U suprotnom slučaju može da dođe do ovoga:

losa montaza pvc prozora

Najbolje je da izaberete dobar evropski okov, a neke od opcija su: Maco i Siegenia. Verovatno ima i drugih dobrih brendova, ovo je samo naša preporuka provereno kvalitetnih okova.

4. Montaža. Glavna stvar pri kupovini prozora je profesionalizam kompanije, jer od toga zavisi sama ugradnja. Montažu treba obaviti u skladu sa zahtevima državnih standarda. U suprotnom pena će propasti tokom vremena i izgubiti svoju funkciju. Pored toga, kada u penu prodre vlagu (koja ne bi trebalo da bude tamo), može brzo da se pretvori u razlog ulaska hladnoće u Vaš dom, a vlažna pena može izazvati stvaranje buđi.

pvc prozorDakle, važno je obratiti pažnju na profesionalizam kompanije koja obavlja posao. Ako ste u nedoumici, pozovite stručnjake da procene izvedene radove i ugradnju prozora.

Budite obazrivi pri izboru prozora. Ako je sve učinjeno u skladu sa pravilima nećete imati problema, nećete morati više da platite za grejanje i klimatizaciju.
Ako vam je potreban stručni savet pozovite nas na 011/428-18-26 (Beograd), nudimo BESPLATAN odlazak na teren, uzimanje mera, pravljenje ponude i konsultaciju oko PVC i AL-u stolarije!

Podelite ovu stranu:

Kopirajt © SZTR Mirax - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.