VRUĆINA KOD KUĆE – TRI SAVETA KAKO DA SE IZBORITE SA VISOKIM TEMPERATURAMA - PVC i ALU stolarija MIRAX Beograd

VRUĆINA KOD KUĆE – TRI SAVETA KAKO DA SE IZBORITE SA VISOKIM TEMPERATURAMA

09.04.2016.

pvc alu stolarijaGrejna sezona je završena, a leto koje je pred nama donosi sa sobom najtoplije dane u godini, samim tim i visoke temperature u stanovima i kućama što značajno smanjuje životni komfor.

Otvaranje prozora ne pomaže jer na taj način topao vazduh ulazi u prostorije, a sa njim i dosadni insekti.

Takođe, nisu svaka kuća ili stan opremljeni klima uređajima. Pri tom, rashlađivanje prostorija klima uređajima donosi i dodatnu potrošnju struje.

MIRAX vam predlaže tri saveta kako da izbegnete vrućinu kod kuće tokom najtoplijih dana.

1. Energetski efikasna PVC ili ALU stolarija

pvc alu stolarijaPoznato je da većina toplote prodire u kuću kroz prozore. U borbi protiv toplote neophodno je blokirati pristup sunčevoj svetlosti kroz svaki prozor, a posebno one prozore koji se nalaze na sunčanoj strani.

U cilju da bi u kući vladala povoljna mikroklima tokom vrelih dana, stambeni objekat bi trebalo da bude dobro izolovan, opremljen adekvatnom ventilacijom i naravno dobrom stolarijom.

Prozori na sunčanoj strani bi trebalo da budu opremljeni staklom, koje efikasno sprečava prodiranje UV-zračenja u prostoriju, a na taj način smanjio bi se i stepen zagrevanja prostorije. Reflektujuća stakla sa posebnom spoljnom zaštitom od plemenitih metala (srebro) se ponašaju kao ogledalo: sunčani zraci se odbijaju o ovaj zaštitni sloj i ne prodiru u kuću.

pvc alu stolarijaTakva vrsta stakla se zove niskoemisiono (4-godisnja doba - Clima guard) staklo. Zahvaljujući svom svojstvu, niskoemisiono staklo propušta samo "korisne" zrake sunca koji snabdevaju dom dovoljnom količinom svetlosti, ali ne pregreva prostorije. PVC stolarija sa LOW-E staklom nije ništa manje efikasna i tokom zime jer omogućava da ni tada ne gubite dragocenu toplotu kroz prozore.

Takođe, bitan je i PVC profil stolarije. MIRAX preporuka je 6-komorni profil nemačkog proizvođača GEALAN sa dubinom ugradnje do 83 mm.

2. Interni sistemi zaštite od sunca

Čak i najbolja PVC ili ALU stolarija nije dovoljna da bi se osigurala prijatna temperatura u kući, naročito ako je reč o veoma velikoj površini. Unutrašnji sistem zaštite od sunca će takođe pomoći da se stvori svežina prostorije. U tome vam mogu pomoći guste zavese, najbolje tamnijih boja ili druga tkanina sa posebnim slojem koji zadržava sunčeve zrake.

pvc alu stolarija roletneDa biste ograničili protok sunčeve svetlosti možete postaviti i unutrašnje plise zavese. Takođe, razmotrite i mogućnost instaliranja unutrašnjih venecijanera koji savršeno štite od sunca. Postavljanjem venecijanera ili plise zavesa ulepšaćete izgled vašeg unutrašnjeg enterijera, ali i smanjiti prolaz svetlosti do 70 odsto.

Uz postavljanje unutrašnjih PVC ili ALU roletni na vaš prozor dobićete potpunu zaštitu prozorskog stakla od spoljašnjih uticaja (niskih i visokih temperatura, kiše i vetra), dodatnu zvučnu i toplotnu izolaciju kao i mogućnost potpunog zamračenja prostorije.

3. Eksterni sistemi zaštite od sunca

Još jedna od mogućnosti da dodatno povećate efikasnost zaštite od sunca vaše stolarije jeste instaliranje spoljnih sistema za senčenje: roletne, žaluzine, tentovi.

Budući da je stepen efikasnosti kod svakog od ovih sistema visok, rešenje za koje će se vlasnik operedeliti ostaje na njemu.

pvc alu roletneMIRAX preporuka su spoljne ALU ili PVC roletne sa različitim opcijama:

- Opcija sa unutrašnjom ALU / PVC-kutijom sa termoizolacijom

- Opcija sa spoljnom ALU-kutijom sa ALU-lamelama

- Aluminijumske termoizolovane lamele

- Različite mogućnosti rada roletni: elektronski – pomoću motora na taster ili daljinskom komandom ili ručno – šipkom, gurtnom ili kanapom

- U ponudi je i više boja i dimenzija PVC roletni

U kombinaciji sa venecijanerima ili pliseima, spoljne roletne nude veliku udobnost. Zahvaljujući duploj zaštiti od sunca (spoljašnjoj i unutrašnjoj) svaki put ćete uroniti u prijatno rashlađenu prostoriju nakon uličnih vrelina.

Ako vam je potreban stručni savet pozovite nas na 011/428-18-26 ili 065/29-39-799 (Beograd), nudimo BESPLATAN odlazak na teren, uzimanje mera, pravljenje ponude i konsultaciju oko PVC i AL-u stolarije!

Podelite ovu stranu:

Kopirajt © SZTR Mirax - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.